diumenge, 8 de desembre de 2013

8 de desembre: El Festival de les Aus

Mai més ben dit! Efectivament, aquests dies se celebrava el Festival de les Aus als Aiguamolls (amb molta afluència de públic) i els ocells, sempre agraïts, ho han volgut evidenciar. De bon matí, em diu en Grabi que l'oca pradenca trobada ahir per l'Aleix Comas (gran troballa, Aleix!) a l'Estany del Cortalet encara hi era. Abans, però, mirant el mar, veig més moviment de l'habitual per Grifeu; gavina capnegra, cabussó emplomallat, mascarells, gavots i un bec de serra mitjà en vol cap al nord! Em calço la bici després d'endreçar i recollir la casa i pitant a veure l'oca. Efectivament, encara corre pel Cortalet, acompanyada de les dues oques rialleres grosses.

                                                                                      Foto: Eikel Delgado
 
                                                                                     Foto: Ricard Busquets
 

  
                                                                                         Foto: Ángel Torrent

Quan hi sóc, rebo el missatge d'en Grabi que ha trobat, en companyia de l'Anna Mallol, Joaquim Martínez, Ricard Busquets, Jordi Faus i Pere Baucells, una calàbria petita a la Gola del Fluvià. Cames ajudeu-me, faig els 6 kms entre El Cortalet i la Gola del Fluvià (per carretera, perquè no es pot anar amb bici per l'itinerari) en pocs minuts. I encara tenen la bonica calàbria enfocada al telescopi. Impressionant! Estava dubtant aquesta semana si fer una baixada esgotadora i perillosa al Delta de l'Ebre o "invertir" en l'Empordà, però l'elecció de quedar-me als estimats Aiguamolls ha estat molt encertada. M'ho han recompensat!
 
                                                                 Foto: Anna Mallol / Grabi de Jesús

Però això no és tot; ens diuen en Jordi i en Pere que, a més dels dos ànecs foscos que segueixen pescant per la Gola, acompanyats per cabussons, calàbries agulla, gavots i ànecs negres, han vist un bec de serra (creuen que gros), en vol, per sobre les Llaunes. Provo de buscar-lo a La Massona i sí, allà relocalitzo un preciós exemplar, ben a prop de l'aguait, de bec de serra gros! Quin dia. Sembla que no pugui ser! Més ocells en 2 hores que en 90 dies entre setembre i novembre. Me'n torno eufòric al Cortalet, on la Mercè, Sergio, Quim Mendoza i respectives famílies m'esperen per fer un pícnic, sense abans faltar a l'alliberament per part d'en Berto Minobis i en Jorge García d'un bernat pescaire recuperat gràcies a la feinada que fan la gent del Centre de Fauna malgrat les severes retallades. I, al final, tornada cap a Girona, havent acumulat avui 83 quilòmetres i, el més important, 4 espècies noves al llistat de l'any i grans dies amb família i amics per Llançà, Cap de Creus i els Aiguamolls.
 
 9597 i 304 espècies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada